Home » Lumea digitală » Soluţia inedită pentru păcălirea sistemelor de recunoaştere facială: imprimantele 3D

Soluţia inedită pentru păcălirea sistemelor de recunoaştere facială: imprimantele 3D

Soluţia inedită pentru păcălirea sistemelor de recunoaştere facială: imprimantele 3D
Publicat: 31.12.2018
Companiile de telefoane mobile au încercat mai multe tehnologii care promiteau să protejeze datele şi intimitatea utilizatorilor, dar unele, pot face chiar opusul, iar deocamdată, mai toate par să fi dat greş într-un fel sau altul.

Tastarea unui cod PIN, desenarea unui gest pentru deblocare folosind interfaţa touch, deblocarea folosind tehnologie Face Unlock – acestea reprezintă soluţii destul de incomode pentru accesarea dispozitivelor cu sistem Android, impuse utilizatorilor care doresc doar acces instant la datele care îi interesează. Pentru un timp îndelungat, autentificarea pe bază de amprentă era consideră soluţia viitorului, până când s-a observat că protecţia senzorului de amprente poate fi demontată în timp record.

Următoarea tehnologie de viitor era considerată cea de recunoaştere facială, reinterpretată de mai multe ori în ultimii ani, cu diferite grade de succes. Cea mai bună implementare a fost probabil cea a companiei Apple, cu un sistem care foloseşte lumină infraroşu şi tehnologie laser pentru a scana în 3D trăsăturile feţei, făcând posibilă inclusiv diferenţierea gemenilor identici Tehnologii rivale au fost introduse în paralel şi pe telefoane cu sistem Android, Note 9, LG G7 şi OnePlus 6 fiind doar câteva exemple de top.

Sistemul de autentificare facială porneşte de la ideea ca o persoană reală trebuie să afle în faţa dispozitivului, iar scanarea tridimensională a trăsăturilor feţei împiedică păcălirea sistemului prin prezentarea, spre exemplu, a unei poze de rezoluţie înaltă a proprietarului dispozitivului.

Citeşte continuarea pe go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase