Home » Lumea digitală » Alte probleme pentru Huawei. Vodafone Europa (inclusiv România) renunţă la echipamentele 5G ale companiei chineze

Alte probleme pentru Huawei. Vodafone Europa (inclusiv România) renunţă la echipamentele 5G ale companiei chineze

Alte probleme pentru Huawei. Vodafone Europa (inclusiv România) renunţă la echipamentele 5G ale companiei chineze
Publicat: 29.01.2019
Problemele companiei Huawei continuă după ce Vodafone a declarat că opreşte integrarea de echipamente cumpărate de la firma din China; iar acesta este doar unul dintre operatorii europeni care se reorientează către alte companii, după ce mai multe agenţii stat ale mai multăr ţări şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea de spionaj din partea guvernului chinez prin intermediul acestor echipamente.

CEO-ul Vodafone, Nick Read, a spus presei că implementarea de tehnologie Huawei a fost deocamdată oprită, în demersul de a moderniza reţeaua de telecomunicaţii: „am decis să sistăm instalarea de echipamente Huawei în infrastructura noastră de bază, însă lucrăm cu diverse agenţii, guverne şi cu Huawei pentru a finaliza situaţia, ceva ce cu siguranţă Huawei îşi doreşte şi lucrează din greu la asta.”

Decizia de a opri instalarea de echipamente Huawei are efect deocamdată doar Europa. Nu au fost oferite detalii despre planurile companiei pentru regiuni precum India, Turcia sau ţările din Africa unde Vodafone are o prezenţă pe piaţa telecom. Este foarte posibil ca ţările din afara Europei nu vor fi afectate de această decizie, spune Wall Street Journal.

Decizia ar putea afecta planurile de dezvoltare ale reţelelor 5G de la Vodafone. Reţelele de generaţie nouă ar avea acum întârzieri mai mari faţă de planul iniţial, în timp ce preţurile serviciilor 5G ar putea creşte pentru utilizatori, scrie go4it.

Momentan, nu există o dată a lansării reţelelor 5G de la Vodafone şi nici nu se cunosc preţurile abonamentelor compatibile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase