Home » Lumea digitală » Un român a calculat durata de viaţă a unui iPhone

Un român a calculat durata de viaţă a unui iPhone

Un român a calculat durata de viaţă a unui iPhone
Publicat: 30.01.2019
Dacă vrem de la un iPhone să poată funcţiona ca un telefon, să poată rula cel mai nou sistem de operare, să poată rula cele mai noi aplicaţii apărute, ţinând cont că bateria unui iPhone poate fi schimbată, atunci putem folosi un telefon Apple circa 10 ani, dacă nu chiar mai mult.

Appple asigură unui anumit tip de iPhone update-uri la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare iOS doar circa 5 ani. De exemplu, ţi-ai cumpărat un iPhone 8+ în 2018, poţi fi sigur că sistemul acestuia de operare va fi updatat constant până în 2023! Astfel cei mai mulţi consideră cinci ani durata de viaţă a unui iPhone.

Horace Dediu, un român, de la compania Asymco, a realizat o analiză prin care a reuşit să determine mai exact durata de viaţă a unui telefon iPhone, indiferent că e un SE, un iPhone 8+ sau un iPhone XS.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a dezvăluit într-una din declaraţiile sale mai vechi că există 1,3 miliarde de device-uri Apple încă în stare perfectă de funcţionare. Numărul fiind „cea mai importantă măsură a sănătăţii business-ului Apple”, scrie Horace Dediu în analiza sa.

Numărul device-urilor Apple încă funcţionale, a fost dezvăluit doar a doua oară în istorie. Prima oară o făcuse tot Cook, în ianuarie 2016. Atunci era vorba doar de 1 miliard de device-uri. Dediu nu a făcut decât să scadă din totalul de device-uri vândute de Apple din 2007 încoace, anul lansării iPhone, numărul de device-uri încă în funcţiune. Aşadar, 2,05 miliarde de telefoane iPhone au fost vândute până anul trecut, când Dediu a realizat statistica. Dintre acestea, 1,3 miliarde încă funcţionau.

Românul a stabilit, astfel, că 750 de milioane de iPhone-uri au încetat să funcţioneze.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase