Home » Lumea digitală » Huawei a încurcat planurile companiei OPPO prin lansarea unui telefon pliabil cu design identic

Huawei a încurcat planurile companiei OPPO prin lansarea unui telefon pliabil cu design identic

Huawei a încurcat planurile companiei OPPO prin lansarea unui telefon pliabil cu design identic
Publicat: 26.02.2019
Compania chineză Huawei, al doilea producător după Samsung care dezvăluie un smartphone pliabil, a încurcat planurile rivalului OPPO pentru lansarea unui dispozitiv similar.

Nu este clar dacă designul folosit de OPPO are prea multe lucruri în comun cu produsul dezvăluit deja de Huawei, compania riscând să fie acuzată de plagiat, sau pur şi simplu produsul este unul inferior, scrie go4it.

Este sigur totuşi că anunţul de lansare aşteptat în urmă cu câteva zile nu a mai venit, lăsând giganţii Samsung şi Huawei într-o cursă unu-la-unu pentru cucerirea pieţei de telefoane pliabile.

Modelul Samsung este un smartphone cu două ecrane, unul mai mic la exterior şi altul ascuns la interior, de folosit pentru a lucra până la trei aplicaţii simultan. În schimb, Huawei vine cu un singur ecran care se pliază după conturul exterior al carcasei. Având în vedere preţurile exorbitante la care au fost anunţate cele două dispozitive, este greu de crezut că oricare dintre acestea se va putea impune cu adevărat.

Din păcate, zvonurile circulate până acum confirmă scenariul plagierii designului Huawei Mate X, telefonul OPPO cu ecran pliabil apărând în imagini neoficiale afişând practic acelaşi design de carcasă şi ecran.

Fiind primul de piaţă cu acest design, Huawei are un argument puternic împotriva rivalului OPPO, iar pornirea unui scandal pe tema cine a fost primul cu inovaţia nu ar avantaja niciuna dintre companii.

Deocamdată, Oppo pare că doreşte să distragă atenţia publicului spre noua tehnologie pentru zoom optic 10x fără pierderi de calitate şi lansarea primului smartphone 5G al companiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase