Home » Lumea digitală » Nokia 9 PureView, lansat oficial: primul telefon cu cinci camere foto. Specificaţii, preţ şi data de lansare

Nokia 9 PureView, lansat oficial: primul telefon cu cinci camere foto. Specificaţii, preţ şi data de lansare

Nokia 9 PureView, lansat oficial: primul telefon cu cinci camere foto. Specificaţii, preţ şi data de lansare
Publicat: 26.02.2019
Nokia a anunţat pe 24 februarie, în cadrul unui eveniment de prezentare pe care l-a ţinut cu ocazia MWC 2019, o nouă gamă de smartphone-uri şi chiar un feature phone. Noua serie este condusă de mult aşteptatul Nokia 9 PureView, primul smartphone de pe piaţă care are cinci camere foto pe partea din spate. Este urmat de mai multe modele mid-range şi entry-level precum Nokia 4.2, Nokai 3.2 şi Nokia 1.1 Plus. În cele din urmă, s-a prezentat şi Nokia 210, un telefon „clasic” cu butoane, care poate fi conectat la internet.

Nokia 9 PureView – Specificaţii

Spre deosebire de alte smartphone-uri de pe piaţă, Nokia a ales să folosească un hardware de top, însă într-o configuraţie mai degrabă potrivită pentru anul trecut. Vorbim despre un dispozitiv echipat cu un ecran OLED QHD+ de 5,99” fără decupaje sau orificii pentru cameră, cu spaţiu negru deasupra şi sub acesta. În interior este un Snapdragon 845, modelul de top de anul trecut de la Qualcomm, cât şi o configuraţie 6 + 128 GB (RAM/ROM). Din păcate, acest model, chiar dacă este livrat şi în versiune dual-SIM, nu integrează un cititor de carduri microSD.

Alte aspecte importante sunt acumulatorul de 3.320 mAh, capabil de încărcare rapidă la 18 W şi încărcare wireless Qi la 10W, rezistenţă la apă şi praf la standardul IP67, un senzor de amprentă optic integrat în display şi sistemul de operare Android 9.0 „curat” pre-instalat. Acesta este un smartphone din gama Android One, Nokia promiţând 3 ani de actualizări de securitate pentru Nokia 9 PureView. Cel mai probabil însă, acesta va primi şi încă două versiuni noi de Android, versiunile Q şi R.

Ambele părţi ale sale sunt acoperite cu panouri de sticlă Gorilla Glass 6 lipite de o ramă din aluminiu, întrucât este un smartphone capabil de încărcare wireless. De asemenea, telefonul va fi disponibil într-o singură variantă de culoare: Midnight Blue.

Detalii suplimentare pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase