Home » Lumea digitală » Un iPhone pliabil ar putea să apară peste câţiva ani

Un iPhone pliabil ar putea să apară peste câţiva ani

Un iPhone pliabil ar putea să apară peste câţiva ani
Publicat: 11.03.2019
Corning, furnizorul de sticlă de protecţie pentru ecrane al Apple, lucrează la un produs flexibil, în contextul lansării unor telefoane pliabile de către competitorii ce folosesc plastic, informează CNBC.

Anunţul arată ambiţia Apple de a crea un telefon pliabil mai durabil decât modelele ce au la bază plastic şi polimeri, anunţate de Samsung şi Huawei. Merrill Lynch a declarat, în martie 2018, că un model pliabil de iPhone ar putea fi lansat în 2020 şi că Apple lucrează deja la produs alături de partenerii săi asiatici, potrivit Mediafax.

Piaţa telefoanelor pliabile este netestată şi scumpă, până în prezent,Samsung Galaxy Fold pornind de la un preţ de 1.980 de dolari şi Huawei Mate X ajungând la 2.600 de dolari. Producătorii de telefoane mobile fac însă eforturi pentru a obţine propriile versiuni de ecrane pliabile, Motorola planificând să readucă iconicul model Razr într-o astfel de variantă, conform The Wall Street Journal.

Apple a asigurat deja o finanţare în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Corning, pentru a sprijini cercetarea şi dezvoltarea şi pentru echipamente şi prelucrarea sticlei. Acest fapt sugerează dorinţa companiei Apple ca telefoanele viitoare, inclusiv cele pliabile, să dispună de afişaje la fel de durabile precum Gorilla Glass, utilizat în prezent pentru iPhone.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase