Home » Lumea digitală » Huawei Mate 30 Pro ar putea fi un telefon cu ecran pe ambele părţi

Huawei Mate 30 Pro ar putea fi un telefon cu ecran pe ambele părţi

Huawei Mate 30 Pro ar putea fi un telefon cu ecran pe ambele părţi
Publicat: 19.03.2019
Costurile de producţie ridicate pentru telefoanele cu două ecrane dispozitive le-au ţinut departe de mulţi dintre utilizatori. YotaPhone, Vivo şi ZTE au lansat în trecut dispozitive mobile cu ecrane pe ambele părţi, dar Huawei are şansa de a lansa primul astfel de smartphone de succes. Compania a înregistrat de curând un brevet pentru un smartphone cu ecran şi pe partea din spate, cu un design complet diferit faţă de ceea ce am văzut în trecut în portofoliul său.

Noul smartphone cu două ecrane  pare să fie din gama high-end, fiind echipat cu un ecran mare fără margini groase pe partea din faţă. Acesta vine cu un sistem cu trei camere, dintre care unul pare să fie noul zoom cu periscop care oferă un obiectiv încadrat într-un pătrat, în timp ce pe partea din faţă există încă un senzor foto, care decupează foarte subtil ecranul, mai puţin decât un notch „waterdrop”, scrie go4it.

Alături de butoanele power şi volum, pe laterale apare un nou buton, probabil pentru fotografie, întrucât acest telefon pare să fie orientat către componenta foto în principal. Acesta integrează un sistem de camere de top, iar camera de pe spate este realizată în aşa fel pentru a servi şi drept cameră pentru autoportrete. Pe partea din faţă, camera ar putea fi doar pentru recunoaştere facială, ecranul secundar fiind prezent pentru a fi folosit în apeluri video sau pentru selfie-uri.

O funcţionalitate similară s-a observat şi pe telefonul Huawei Mate X cu ecran pliabil, care foloseşte acelaşi sistem de camere avansat pentru a servi drept cameră principală, dar şi cameră frontală, întorcând telefonul în modul pliat. Este curios însă că acest model este desenat şi cu un jack pentru căşti, întrucât Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro şi Mate X nu sunt echipate cu un astfel de port.

Brevetul a fost publicat de site-ul LetsGoDigital, care caută descoperiri de genul acesta în bazele de date ale organizaţiilor de stat care eliberează aceste documente. Există posibilitatea ca aceasta să fie noul Huawei Mate 30 Pro, care ar putea fi lansat în toamna acestui an.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase