Home » Lumea digitală » Huawei ar putea crea propriul sistem de operare, renunţând la Windows şi Android

Huawei ar putea crea propriul sistem de operare, renunţând la Windows şi Android

Huawei ar putea crea propriul sistem de operare, renunţând la Windows şi Android
Publicat: 22.03.2019
Relaţiile din ce în ce mai fragile cu Statele Unite ale Americii ale companiei chineze Huawei ar putea duce la interzicerea utilizării de software, hardware şi servicii produse de companii americane. Chinezii spun însă că are un plan de rezervă: un sistem de operare propritar pe care îl dezvoltă încă din 2012.

În 2012, Huawei nu era un jucător important pe piaţa de smartphone-uri, însă era şi atunci unul dintre cei mai mari producători de echipamente telecom din lume. La acel moment, SUA a interzis producătorului ZTE să folosească produse şi servicii americane, iar Huawei a realizat că acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în cazul companiei lor. Astfel, conducerea de la acel moment a luat decizia de a dezvolta alternative la tehnologiile americane pe care le folosesc, pentru a se asigura că au un „plan B”, în cazul în care se ajunge la o situaţie similară, scrie go4it.

Practic, sistemul de operare Huawei va funcţiona atât pe smartphone-uri, cât şi pe pc-uri şi cel mai probabil că va oferi o experienţă de utilizare similară cu ceea ce oferă acum interfaţa EMUI în format mobil şi desktop. Trecerea la un sistem de operare proprietar nu este ideală, întrucât suportul software nu va fi tocmai la fel de bun, multe aplicaţii fiind dezvoltate doar pentru Android sau doar pentru Windows. Cel mai probabil însă, utilizatorii vor putea instala versiunile de Android, întrucât interzicerea serviciilor americane implică doar renunţarea la Google Play Services, nu la întreaga platformă Android, sistemul de operare fiind „open source”, deci poate fi folosit de către oricine.

Compania Huawei declară că preferă să folosească sistemele de operare Android şi Windows deja consacrate. Totuşi, în cazul în care Huawei trece la propriul sistem de operare, mai ales dacă reuşeşte în 2019 să devină lider pe piaţa de smartphone-uri, suportul software probabil că va veni foarte repede, întrucât mulţi dezvoltatori vor dori să aibă aplicaţiile pe cele mai populare telefoane din lume.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase