Home » Lumea digitală » Samsung Galaxy S8 Plus – Mai merită cumpărat?

Samsung Galaxy S8 Plus – Mai merită cumpărat?

Samsung Galaxy S8 Plus – Mai merită cumpărat?
Publicat: 29.03.2019
Samsung Galaxy S8, un model emblematic din 2017, este încă un dispozitiv frumos şi demn de luat în considerare chiar şi la aproape 2 ani de la lansare.

Galaxy S8 Plus este în continuare un telefon excelent, cu o cameră minunată, un design grozav şi un ecran fantastic. Într-adevăr, nu mai este emblema Samsung, dar nu lăsa asta să te descurajeze. Iată, pe scurt, de ce ar trebui să se afle pe lista voastră smartphone-uri:

– Unul dintre cele mai bune display-uri de pe piaţă

– În continuare rapid în răspunsuri

– Camera foto şi video capabilă de a te menţine relevant pe reţelele sociale

Design

Niciun alt telefon nu se apropie de designul Galaxy S8 Plus. Este cel mai frumos telefon pe care l-ai văzut vreodată. Spatele curbat, la fel ca şi cel de pe Galaxy S7, se încadrează perfect în palmă, în timp ce sticla străluceşte în timp ce lumina îl loveşte. Dispozitivul este disponibil în trei culori – negru închis, argintiu strălucitor şi gri cu o nuanţă albastră. S8 este subţire şi incredibil de uşor la cele 155 de grame, dar se simte vânjos şi precis. Telefonul are, de asemenea, certificare IP68 de rezistenţă la apă, deci va supravieţui unei scufundări de 30 de minute la adâncimea de 1,5 metri.

Display

Samsung a creat, de asemenea, şi cel mai frumos display la Galaxy S8 Plus. În primul rând, are un nou raport de aspect de 18,5 : 9, nu de 16 : 9. Aceasta înseamnă că este mai înalt, oferindu-vă, în esenţă, mai mult spaţiu într-un dispozitiv care nu este cu mult mai mare decât cel al S7. În timp ce Galaxy S7 Edge avea un afişaj de 5,5 inchi, S8 Plus atinge 6.2”. Pare imens, dar telefonul în sine este compact, iar Samsung subliniază că încă poate fi folosit confortabil cu o singură mână.

Performanţă

Sub aspectul plăcut al acestui telefon se regăseşte şi destulă putere. Chipset-ul propriu al Samsung Exynos 8895 este unul din cele mai rapide procesoare de pe piaţă. Cei 4 GB de RAM sunt mai mult decât suficienţi, orice în plus ar fi inuti, iar memoria internă de 64 de GB poate susţine carduri microSD de până la 256 GB.

Calitatea apelurilor telefonice este bună, la fel şi performanţa Wi-Fi-ului, dar niciuna nu este revoluţionară sau mai bună decât ce găseşti pe un telefon mai ieftin.

Camera

S8 este o îmbunătăţire semnificativă faţă de S7 în aproape toate zonele, dar camera a primit cele mai puţine actualizări, cel puţin pe hârtie. Nu există un sistem cu senzori duali, nici un obiectiv cu unghi larg sau o diafragmă variabilă. În schimb, există un singur senzor de 12 megapixeli în spatele unui obiectiv wide f / 1,7 care utilizează acelaşi tehnologie Dual Pixel ca şi S7.

Singura adăugire evidentă este un nou procesor de imagine cu mai multe cadre, care face trei fotografii la fiecare apăsare, reducând blurul şi producând o imagine mai clară.

Fotografiile realizate de Galaxy S8 Plus sunt impresionante chiar şi după standardele actuale, fiind un salt imens de la Galaxy S7. Primul lucru pe care îl vei observa despre cameră este cât de rapidă este. Este, de asemenea, o cameră versatilă, indiferent dacă fotografiezi peisaje sau portrete în timpul zilei sau în timpul nopţii. Modul fantastic de auto-HDR – pornit în mod implicit – reglează expunerea şi contrastul atunci când există lumină puternică a soarelui, ieşind fotografii intens colorate. Uneori culorile vor fi mai vibrante decât sunt de fapt, mai ales pe ecranul deja destul de saturat, dar asta nu este ceva neapărat rău.

Chiar dacă au trecut aproape 2 ani de la anunţarea şi apariţia lui pe piaţă, Samsung Galaxy S8 Plus rămâne un smartphone perfect compatibil cu prezentul.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase