Home » Lumea digitală » Utilizatorii de Android pot alege browserul de căutare

Utilizatorii de Android pot alege browserul de căutare

Utilizatorii de Android pot alege browserul de căutare
Publicat: 19.04.2019
Utilizatorii dispozitivelor Android vor putea să aleagă, începând de joi, dintr-o gamă de cinci browsere şi motoare de căutare, într-o mişcare care vizează abordarea preocupărilor antitrust ale UE şi eliminarea recentelor sancţiuni, informează Reuters, citat de Mediafax.

În urma amenzii record, în valoare de 4,34 miliarde de euro, încasată anul trecut pentru utilizarea puterii de piaţă a software-ului său mobil pentru a-şi bloca rivalii în privinţa unor domenii precum navigarea pe Internet, Google este, de asemenea, obligat să vină cu o propunere pentru a le oferi acestora o şansă justă. Comisia Europeană a declarat că Google a avut un avantaj nedrept prin preinstalarea browserului Chrome şi a aplicaţiei de căutare Google pe smartphone-uri şi notebook-uri Android.

Utilizatorii sistemelor Android din Europa vor întâlni, la deschiderea magazinului de aplicaţii Google Play, opţiunea de a descărca diferite aplicaţii şi browsere de căutare, a declarat Paul Gennai, directorul de gestionare a produselor. „Vor apărea două ecrane: unul pentru aplicaţii de căutare şi unul pentru browsere, fiecare conţinând în total cinci aplicaţii, inclusiv pe cele deja instalate”, a spus acesta.

Cele cinci aplicaţii au fost alese pe baza popularităţii lor, determinată în urma datelor din industrie şi a numărului de descărcări din fiecare ţară. Acestea vor fi listate într-o ordine aleatorie.

Google se confruntă cu o amendă de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică, la nivel global, în cazul în care nu respectă reglementările impuse de UE cu privire la oprirea practicilor anticoncurenţiale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase