Home » Lumea digitală » Istoricul căutărilor din Google va putea fi şters automat

Istoricul căutărilor din Google va putea fi şters automat

Istoricul căutărilor din Google va putea fi şters automat
Publicat: 04.05.2019
Google va oferi utilizatorilor opţiunea de a şterge automat istoricul căutărilor şi al locaţiilor după trei luni, informează BBC, citat de Mediafax.

Motorul de căutare permite deja utilizatorilor să şteargă manual datele pe care Google le stochează atunci când aceştia utilizează serviciile sale, precum YouTube, Maps şi Search.

Acum, în încercarea de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor personale, platforma le va oferi acestora opţiunea de a selecta ştergerea automată a acestor informaţii, după trei sau optsprezece luni.

Google s-a confruntat cu controale asupra datelor personale pe care le colectează de la utilizatori. În noiembrie, compania a fost acuzată că a urmărit locaţiile unde au mers oamenii, chiar şi atunci când aceştia dezactivaseră istoricul. În plus, începutul acestei luni, spre surpriza multor oameni, Google a declarat că recenzorii umani obişnuiesc să asculte înregistrări vocale de la Home Speaker şi aplicaţia Asistent.

Google a declarat că aceste noi instrumente vor fi disponibile în „săptămânile următoare”.

În prezent, istoricul Google şi urmărirea locaţiei pot fi „întrerupte” în pagina de setări, pentru fiecare cont. Cu toate acestea, noile instrumente nu vor oferi opţiunea ştergii automate a istoricului de vizionări YouTube sau a comenzilor vocale emise prin Home and Assistant.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase