Home » Lumea digitală » Intel lansează cea de-a 10-a generaţie de procesoare Core

Intel lansează cea de-a 10-a generaţie de procesoare Core

Intel lansează cea de-a 10-a generaţie de procesoare Core
Publicat: 08.06.2019
Realizate folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, noile procesoare Intel aduc schimbări arhitecturale importante, reprezentând primul upgrade major adus ofertei de procesoare Intel din 2015 şi până acum.

Echipată şi cu un nou GPU integrat (Gen 11), familia de procesoare is Lake este disponibilă deja producătorilor de sisteme laptop şi tablete, primele procesoare desktop pe 10nm de la Intel urmând să apară pe rafturile magazinelor în cursul acestui an, potrivit Go4it.

Create pentru a concura oferta de procesoare Ryzen 3000 pe 7 nm de la AMD, procesoarele Intel Ice Lake pe 10 nm reprezintă doar o etapă intermediară în tranziţia companiei către propria interpretare a procesului de fabricaţie pe 7 nm, mai avansată decât cea dezvoltată de TSMC pentru rivalul AMD.

Avantajele punctate de Intel pentru familia de procesoare Ice Lake ţin îndeosebi de îmbunătăţirea consumului de energie, laptopurile echipate cu acestea urmând să ofere până la 16 ore de mobilitate cu o singură încărcare a bateriei. Noua generaţie de laptopuri este compatibilă cu standardul de comunicaţie WiFi6 şi poate oferi conectivitate 5G.

Deocamdată, singura alternativă la procesoarele AMD Zen 2 propusă utilizatorilor de PC-uri este Core i9-9900KS, o revizie a modelului 9900K ce poate atinge 5GHz pe toate nucleele în modul boost.

Intel promite că va lansa în această toamnă şi o nouă generaţie de procesoare Core X pentru platforma HEDT adresată entuziaştilor, însă nu este clar dacă acestea vor funcţiona şi cu plăcile de bază actuale pentru socket LGA-2066.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase