Home » Lumea digitală » Facebook a anunţat noua criptomonedă, lansată împreună cu alţi 27 de parteneri

Facebook a anunţat noua criptomonedă, lansată împreună cu alţi 27 de parteneri

Facebook a anunţat noua criptomonedă, lansată împreună cu alţi 27 de parteneri
Publicat: 19.06.2019
Facebook a anunţat Libra, o nouă criptomonedă pe care o va lansa alături de 27 de alte companii partenere. Aceasta va fi lansată anul viitor şi va încerca să devină noul PayPal.

Noua criptomonedă va fi lansată anul viitor şi va încerca să devină noul PayPal, asigurând tranzacţii online securizate de oriunde din lume şi către oricine, fie că vorbim despre utilizatori de rând, sau magazine. Spre diferenţă de alte servicii şi iniţiative Facebook, Libra va fi independentă de reţeaua de socializare, compania stabilind o nouă entitate numită Calibra, care reprezenta compania-mamă, fără influenţa reţelelor de socializare.

Practic, Facebook doreşte ca experienţa cu moneda Libra să fie complet separată de produsele sale sociale. Calibra nu va avea acces la datele personale ale utilizatorilor de pe Facebook, Instagram sau WhatsApp şi nici nu va putea să folosească informaţiile despre tranzacţiile efectuate cu Libra pentru afişarea de reclame targetate. De asemenea, fiind vorba despre o criptomonedă, bazată pe tehnologia blockchain, tranzacţiile vor fi anonimizate, identitatea nefiind legată de informaţiile publice legate de tranzacţii.

Libra este o monedă virtuală stabilă, conform Facebook, aceasta fiind cel puţin iniţial legată de valoarea dolarului, însă va avea şi o valoare proprie care va fi stabilită în timp. Aceasta este garantată de bani lichizi, pe care fiecare companie implicată în lansarea Libra îi depune atunci când se alătură Libra Association.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase