Home » Lumea digitală » Traumele prin care trec moderatorii Facebook, oamenii care trebuie să se confrunte cu ”partea întunecată” a internetului

Traumele prin care trec moderatorii Facebook, oamenii care trebuie să se confrunte cu ”partea întunecată” a internetului

Publicat: 21.06.2019
Angajaţii unui subcontractor Facebook, care moderează conţinutul postărilor pe Facebook, lucrează în condiţii insalubre şi traumatizante, conducând spre cel puţin un deces.
Angajaţii companiei Cognizant, un subcontractor al Facebook pentru moderarea conţinutului, raportează că sunt nevoiţi să lucreze în condiţii greu de suportat. Aceste condiţii sunt responsabile pentru cel puţin un deces, notează Futurism.
 
Moderatorii care trebuie să parcurgă peste 200 de postări raportate zilnic, acestea incluzând vioelneţa impotriva animalelor, abuzuri sexuale, crime şi multe altele, sunt supuşi unor condiţii de lucru infernale. Se pare că aceştia au de a face cu ce are mai rău şi mai urât Internetul de oferit.
 
Unul dintre cele mai dramatice cazuri, în care condiţiile de muncă inadecvate şi-au spus cuvântul, a fost cel al unui moderator care a suferit un atac de cord atunci când era la muncă şi şi-a găsit sfârşitul pe patul de spital, posibil şi din cauza faptului că Cognizant, compania pentru care lucra, nu instalase defibrilatoare în clădire. A doua zi după producerea atacului de cord, angajatorul nu a vrut să le spună celorlaţi colegi ce s-a întâmplat.
 
Alţi angajaţi au încălcat contractele de confidenţialitate legate de activitatea lor şi au dezvăluit conţinutul cutremurător pe care trebuie să îl analizeze.
 
Din păcate pentru aceşti moderatori, viitorul nu se anunţă a fi mai optimist, fiind văzuţi ca o soluţie provizorie până când sistemele de inteligenţă artificială vor putea să le preia sarcinile, mai notează Futurism.
 

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase