Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială este mai uşor de adaptat pentru sistemele de armament decât pentru maşinile autonome

Inteligenţa artificială este mai uşor de adaptat pentru sistemele de armament decât pentru maşinile autonome

Inteligenţa artificială este mai uşor de adaptat pentru sistemele de armament decât pentru maşinile autonome
Publicat: 07.07.2019
Experţii sunt de părere că viitorul în care roboţii înarmaţi vor putea fi produşi şi folosiţi este mai aproape decât am crede.

Experţii în armament şi inteligeţă artificială sunt de părere că producerea şi folosirea roboţilor autonomi care să decidă dacă este oportună folosirea forţei legale fără accordul unei fiinţe umane reprezintă un viitor mult mai apropiat decât am crede, notează Futurism.

„Din punct de vedere tehnologic, armele autonome sunt mult mai uşor de produs decât maşinile care se conduc singure”, explică Stuart Russel, profesor de informatică al UC Berkeley. „Experţii care lucrează în domeniile tehnologice asociate sunt de părere că poate fi construit un sistem de armament eficient cu uşurinţă în mai puţin de doi ani”, a mai adăugat acesta.

Publicul nu este conştinet cât de aproape ne aflăm de punctul în care în conflictele militare vor fi folosiţi roboţi autonomi care vor fi autorizaţi să folosească forţa letală din cauza faptului că acesta nu are idee cum ar putea arăta sau funcţiona o astfel de tehnologie. Toby Walsh, de la Universitatea South Wales, este de părere că oamenii, atunci când iau în calcul ideea roboţilor ucigaşi, se gândesc la filmele ştiinţifico-fantastice, precum „Terminator” sau „RoboCop”.

Walsh este de părere că publicul se gândeşte la tehnologii care ar putea fi dezvoltate în viitorul mai îndepărtat, în timp ce ar trebui să ne concentrăm pe posibilitatea dezvoltării şi folosirii unor tehnologii mai simple.

Aceste tehnologii „mai simple” ar putea fi într-o primă fază o serie de drone echipate cu programe de recunoaştere facială. Trebuie precizat faptul că asta reprezintă partea terifiantă din cauza faptului că tehnologiile de recunoaştere facială au parte de probleme majore, care împiedică folosirea lor în domenii mult mai paşnice.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase