Home » Lumea digitală » Care este ţara cu cel mai mare trafic de internet mobil?

Care este ţara cu cel mai mare trafic de internet mobil?

Care este ţara cu cel mai mare trafic de internet mobil?
Publicat: 02.07.2019
România este una dintre ţările cu cea mai rapidă infrastructură de internet din lume, însă atunci când vine vorba despre internet mobil, utilizatorii autohtoni nu sunt atât de „activi” pe cât ne-am aştepta.

Conform unui nou raport realizat de Ericsson pe regiuni, utilizatorul „mediu” din Europa Centrală şi de Est consumă, în medie, aproximativ 4,5 GB de trafic de date mobil pe lună, valoare care este de două ori mai mică decât „campionul” mondial: India.

Ericsson a publicat un raport detaliat despre consumul de date mobil la nivel global, studiul fiind făcut pe regiuni precum America de Nord, America Latină, Europa de Vest, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Asia de Nord Est, Asia de Sud Est şi Oceania şi în cele din urmă, India.

India este momentan cea de-a treia piaţă mondială de smartphone-uri şi cea în care creşterea este cea mai mare de la an la an. Acest lucru se datorează în primul rând răspândirii internetului mobil şi costurilor scăzute pentru acesta, alături de costuri mici pentru smartphone-uri. Întrucât mulţi dintre utilizatorii de internet din India au utilizat pentru prima dată internetul exclusiv în format mobil, aceasta este principala modalitate pentru a consuma conţinut în orice format.

În prezent, în medie, un utilizator consumă 9,8 GB de date în fiecare lună în India, conţinutul video fiind principalul motiv pentru această creştere. Această valoare este impresionantă, având în vedere că publicul de pe locul al doilea, Asia de Nord Este consumă „doar” 7.1 GB de date pe lună, iar cel din America 7 GB. Cea mai scăzută valoare este în Orientul Mijlociu şi Africa, unde traficul mediu lunar al unui utilizator de mobil este de 3 GB.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase