Home » Lumea digitală » Inventatorul USB spune că designul nereversibil a asigurat succesul acestei mufe

Inventatorul USB spune că designul nereversibil a asigurat succesul acestei mufe

Inventatorul USB spune că designul nereversibil a asigurat succesul acestei mufe
Publicat: 29.06.2019
Mufa USB este una dintre cele mai populare din lume, fiind integrată pe majoritatea dispozitivelor electronice din ultimii 25 de ani.

Ajay Bhatt, unul dintre co-inventatorii standardului USB, a dezvăluit într-un interviu pentru NPR (National Public Radio) motivul pentru care mufa originală USB, care este folosită şi în zilele noastre (USB Type-A), nu este reversibilă. Se pare că echipa de design din care şi el făcea parte a decis să adopte o mufă care poate fi introdusă într-un singur fel, pentru a păstra costurile scăzute pentru producţia mufei şi dispozitivelor compatibile.

Folosirea unei mufe reversibile ar fi însemnat un număr dublu de contacte şi fire, lucru care ar fi crescut preţurile de două ori. Intel şi celelalte companii partenere în dezvoltarea standardului USB trebuiau să îşi convingă partenerii să folosească acest standard, iar aceştia nu l-ar fi ales dacă ar fi fost mai scump decât soluţiile deja existente pe piaţă. USB a fost dezvoltat drept un înlocuitor pentru porturile Serial şi Parallel, care erau mult mai mari şi mult mai lente.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase