Prima pagină Lumea digitala

Ştergerea istoricului Google - cum se face?

Aurelian Mihai 07.06.2019 | ● Vizualizări: 4873

Google oferă o nouă modalitate pentru ştergere automată a datelor colectate prin funcţia Location History, acoperind inclusiv istoricul de navigare web şi activitatea aplicaţiilor instalate pe telefon.

Utilizatorii pot opta pentru ştergere istoric Google după o anumită perioadă de timp, sau pentru anumite categorii de informaţii colectate, cum ar fi Web & App Activity şi Google Location data.

Secţiunea Web & App Activity grupează toate datele colectate despre tine în timp ce foloseşti un smartphone conectat la un cont Google. O parte din aceste informaţii pot fi consultate în pagina My Activity, unde poţi vedea tot ce ai făcut în browserul Chrome, pe Google Maps sau în magazinul Google Play.

Potrivit Google, datele colectate la secţiunea Web & App Activity au rolul de a oferi utilizatorilor o experienţă personalizată, modificând listele cu rezultate Google Search, conţinutul găsit pe YouTube şi reclamele pe care le întâlneşti, ţinând cont de interesele tale. Însă Google merge mult mai departe decât atât, monitorzând fiecare aspect al folosirii telefonului mobil: ce aplicaţii preferi şi cât timp le foloseşti, site-urile vizitate, cumpărăturile făcute, etc.



Citeşte continuarea pe Go4it!

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI