Home » Lumea digitală » Moneda Bitcoin consumă acum semnificativ mai multă energie decât întreaga Românie

Moneda Bitcoin consumă acum semnificativ mai multă energie decât întreaga Românie

Moneda Bitcoin consumă acum semnificativ mai multă energie decât întreaga Românie
Publicat: 08.07.2019
Preţul monedei Bitcoin a urcat de la 4000 de dolari la 13800 dolari în numai trei luni, aducând un profit uriaş celor care au ales să ignore vocile pesimiste care prevesteau sfârşitul criptomonedelor.

Efectul pervers este înmulţirea aproape peste noapte a fermelor de monede virtuale, multe localizate în zone ale lumii fără acces la surse de energie regenerabilă.

Sfidând toate aşteptările, moneda Bitcoin a trecut de la starea de letargie ce a urmat colapsului bulei speculative de la finalul anului 2017 direct într-o nouă bulă speculativă, aproape la fel de mare. Nu este foarte clar ce anume a generat creşterea exponenţială a cotaţiei Bitcoin, pierderile masive suferite în ultimii doi ani de micii investitori fiind încă proaspete în memoria colectivă.

Chiar dacă între timp ascensiunea Bitcoin s-a mai temperat iar graficul evoluţiei preţului începe să arate tot mai mult ca o repetare a bulei speculative abia încheiate, apetitul investitorilor pentru profit rapid este departe de a fi dispărut, consumul de energie atribuit fermelor de criptomonede fiind acum la cel mai mare nivel din istorie.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase