Home » Lumea digitală » Servicii de hacking pentru falsificarea de note si diplome, disponibile online

Servicii de hacking pentru falsificarea de note si diplome, disponibile online

Servicii de hacking pentru falsificarea de note si diplome, disponibile online
Publicat: 22.07.2019
Practica atacării sistemelor şcolare pentru a schimba note, îmbunătăţi prezenţa la cursuri sau pentru a întrerupe testele este deloc nouă, aceasta fiind o afacere profitabilă pentru hackeri încă de la începutul erei internetului.

Potrivit cercetătorilor Kaspersky, de-a lungul anilor a fost creată o industrie neagră înfloritoare, facilitând înşelăciunea atunci când vine vorba de realizările academice. Aceasta include forumuri de discuţii, ghiduri şi videoclipuri.

Investigaţiia Kaspersky arată că la o singură căutare online, pe 12 iunie, doritorii de note şi diplome false puteau găsi un formular de comandă uşor de accesat, hackerul care oferea aceste servicii permiţând clientului să aleagă domeniul, nivelul şi instituţia emitentă.

Încercând să afle cât de uşor ar putea un hacker să răspundă solicitărilor primite, cercetătorii Kaspersky au analizat unele dintre cele mai utilizate sisteme informatice şcolare şi au constatat că, în afară de un istoric al bug-urilor raportate, multe se bazează doar pe nume de utilizatori şi parole pentru a autentifica accesul elevilor, al părinţilor şi al profesorilor – ceea ce le face îngrijorător de uşor de spart folosind date de autentificare furate sau reutilizate.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase