Home » Lumea digitală » Uitaţi de FaceApp! A apărut aplicaţia AI care îţi transformă un banal „selfie” într-o pictură de Rembrandt

Uitaţi de FaceApp! A apărut aplicaţia AI care îţi transformă un banal „selfie” într-o pictură de Rembrandt

Uitaţi de FaceApp! A apărut aplicaţia AI care îţi transformă un banal „selfie” într-o pictură de Rembrandt
Publicat: 24.07.2019
Site-ul AI Portraits, dezvoltat de către cercetătorii MIT-IBM din cadrul Watson AI Lab, ia fotografiile utilizatorilor şi le procesează pentru a arăta similar cu un tablou în ulei realizat de către un mare pictor din trecut.

Întrucât este vorba despre un proiect relativ independent, infrastructura şi modul de operare al serviciului AI Portraits nu este la fel de accesibil precum o aplicaţie de mobil precum FaceApp. Ca să îţi creezi propriul portret este necesară accesare site-ului aiportraits.com dintr-un browser desktop şi să urci manual fotografia pe site. După ceva timp de procesare, site-ul îţi întoarce fotografia urcată sub formă de portret, într-unul dintre stilurile integrate.

Algoritmul scanează fotografia oferită şi crează un portret complet nou, analizând atât faţa personajului cât şi mediul înconjurător pentru a alege un stil care se potriveşte cel mai bine. Fiecare fotografie în parte va arăta altfel, în ciuda faptului că include acelaşi subiect. Elementele care pot schimba stilul sunt modul de iluminare, poziţia feţei, anumite trăsături ale subiectului sau culorile prezente.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase