Home » Lumea digitală » Apple cumpără divizia de modem-uri de la Intel cu 1 miliard de dolari. Îşi va dezvolta propriile cipuri în viitor

Apple cumpără divizia de modem-uri de la Intel cu 1 miliard de dolari. Îşi va dezvolta propriile cipuri în viitor

Apple cumpără divizia de modem-uri de la Intel cu 1 miliard de dolari. Îşi va dezvolta propriile cipuri în viitor
Publicat: 29.07.2019
Apple a confirmat în sfârşit că este pe cale să încheie o tranzacţie cu Intel prin care va prelua divizia de modem-uri a producătorului de cipuri.

Tranzacţia se ridică la o valoare de 1 miliard de dolari, iar Apple va prelua toţi angajaţii diviziei, echipamentele şi proprietatea intelectuală asupra produselor la care lucrează. Această veste nu este tocmai surprinzătoare, întrucât au existat zvonuri despre o astfel de tranzacţie în ultimele luni, în timp ce Intel a anunţat că se retrage de pe piaţa de modem-uri pentru telefoane mobile.

Încă de când a intrat într-un conflict direct cu Qualcomm în urmă cu câţiva ani, Apple a căutat o alternativă la modem-urile de date ale companiei. Asfel, a ajuns să colaboreze în paralel şi cu Intel, pentru furnizarea de modem-uri 4G pentru smartphone-urile sale, iar în cazul generaţiei XS/XR, compania a folosit exclusiv cipuri Intel, întrucât Qualcomm a refuzat să mai livreze noi unităţi până când Apple nu plătea licenţele restante pe brevetele sale.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase