Home » Lumea digitală » Apple îşi sabotează utilizatorii care aleg înlocuire acumulator iPhone la service-uri neautorizate

Apple îşi sabotează utilizatorii care aleg înlocuire acumulator iPhone la service-uri neautorizate

Apple îşi sabotează utilizatorii care aleg înlocuire acumulator iPhone la service-uri neautorizate
Publicat: 10.08.2019
Apple a fost în centrul unui imens scandal, după ce a ieşit la iveală că defectarea acumulatorilor iPhone este ascunsă utilizatorilor prin trucuri software care limitează artificial performanţa dispozitivelor.

Într-un rar gest ce echivalează cu recunoaştere vinovăţiei, compania americană a oferit utilizatorilor iPhone nemulţumiţi posibilitatea de a readuce telefonul iPhone la performanţe optim înlocuind la cerere acumulatorul „îmbătrânit” contra unei taxe oarecum rezonabilă de 20 de dolari. Numai că bunăvoinţa Apple este limitată, compania atacând fără menajamente problema furnizorilor neautorizaţi de acumulatori compatibili, care oferă servicii similare la preţ de câţiva dolari.

Practică des întâlnită la produsele rivale, înlocuirea acumulatorilor folosind piese compatibile nu este deloc tolerată de Apple. Potrivit investigaţiilor făcute de specialiştii iFixit, Apple a activat în ultima versiune de iOS o funcţie pentru verificarea autenticităţii acumulatorului, care dezactivează o funcţie de monitorizare hardware esenţială pentru evaluarea duratei de viaţă a acumulatorului.

În mod normal, telefonul iPhone va emite un avertisment atunci când acumulatorul folosit a ajuns la un nivel de uzură suficient de avansat pentru a afecta performanţa dispozitivului, această informaţie fiind adăugată după scandalul recent privind limitarea artificială a performanţelor iPhone, interpretată ca o metodă de a manipula intenţia de cumpărare a utilizatorilor în direcţia unui nou telefon iPhone.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase