Home » Lumea digitală » Facebook testează posibilitatea vânzării de abonamente video

Facebook testează posibilitatea vânzării de abonamente video

Facebook testează posibilitatea vânzării de abonamente video
Publicat: 12.08.2019
Platforma Facebook lansează în Statele Unite cu titlul de probă vânzarea de abonamente video pentru programele BBC şi ITV BritBox, CollegeHumor’s Dropout, MotorTrend App şi Tastemade Plus, anunţă Variety, citat de Mediafax.

Facebook a încercat să includă şi programe tv de la HBO şi Showtime. Deocamdată marile reţele comerciale de televiziune nu sunt disponibile pentru vânzare pe platforma socială.

În perioada de probă cele patru programe vor fi disponibile exclusiv pentru abonaţii din Statele Unite.

Spre deosebire de alţi distribuitori ca Amazon, Apple sau Roku, Facebook nu dispune de o platformă pentru conectarea aparatului tv, dar sunt zvonuri că va lansa această opţiune în toamnă pentru a include acces la aplicaţiile de streaming.

Facebook dezvoltă noul serviciu de abonare video pe scheletul Watch, platforma gratuită, finanţată din reclame, pe care a lansat-o în urmă cu doi ani. Watch a avut 140 de milioane de utilizatori zilnic, oferind mii de emisiuni printre care şi producţii proprii ca “Red Table Talk”, cu Jada Pinkett Smith, şi o nouă variantă a emisiunii MTV “The Real World”.

Compania se bazează pe faptul că abonaţii vor prefera să folosească utilităţile reţelei sociale pentru a rămâne în legătură cu producătorii şi cu ceilalţi fani ai emisiunilor oferite online. Utilizatorii vor putea să participe la grupuri de discuţie despre producţiile recente şi să ia parte la petreceri de vizionare Facebook, la care mai mulţi abonaţi vor putea să urmărească acelaşi program în acelaşi timp şi să discute în timp real.

Tastemade are aproape 31 de milioane de urmăritori pe pagina Facebook, College Humor, peste 9 milioane, iar MotorTrend, peste 3 milioane. BritBox are cea mai mică bază de fani, cu mai puţin de 200.000 de urmăritori.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase