Home » Lumea digitală » Încărcarea wireless afectează durata de viaţă a bateriei telefonului

Încărcarea wireless afectează durata de viaţă a bateriei telefonului

Încărcarea wireless afectează durata de viaţă a bateriei telefonului
Publicat: 02.09.2019
Încărcarea wireless este o funcţie păstrată de majoritatea companiilor producătoare de smartphone-uri pentru modelele de top cele mai scumpe, fiind un factor care diferenţiază aceste modele de cele din gamele mid-range, alături de camera foto performantă.

Se pare însă că încărcarea wireless nu este tocmai benefică pe termen lung pentru smartphone-uri, acestea accelerând degradarea bateriei în timp, conform unui studiu ACS (American Chemical Society).

Studiul a constat în încărcarea mai multor modele de smartphone-uri folosind trei metode diferite. Prima a fost încărcarea obişnuită printr-un cablu, a doua a fost încărcarea wireless cu telefonul aliniat corect pe un stand de încărcare, iar cea de-a treia a fost încărcarea wireless pe un stand de încărcare nealiniat cu bobina telefonului. Rezultatele au fost foarte interesante.

În timpul încărcării, bateriile se încălzesc, iar temperatura ridicată modifică la nivel chimic bateria. La temperaturi înalte, bateriile se degradează mai repede, iar cu cât sunt expuse mai mult timp la căldură, cu atât se degradează mai repede. Astfel, încărcarea pe fir pare să fie în continuare cea mai sigură metodă pentru a asigura o autonomie optimă pentru mai mult timp (mai multe cicluri de încărcare). În testele ACS, încărcarea pe fir a atins un maximum de 27 de grade Celsius.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase