Home » Lumea digitală » Primul monitor de gaming OLED de la Alienware este mare, performant şi extrem de scump

Primul monitor de gaming OLED de la Alienware este mare, performant şi extrem de scump

Primul monitor de gaming OLED de la Alienware este mare, performant şi extrem de scump
Publicat: 27.08.2019
Display-urile OLED abia au început de câţiva ani să apară în formate mari pe televizoare, iar în ultima perioadă au început să apară şi variante mai mici pe laptop-uri, cât şi câteva monitoare pentru desktop.

Ce nu am văzut până acum este un display pentru gameri bazat pe această tehnologie, însă DELL doreşte să fie prima companie cu un astfel de produs pe piaţă. Astfel, Alienware 55 OLED Gaming Monitor are această onoare, însă judecând după dimensiuni, avem mai degrabă de a face cu un „televizor” de gaming fără tuner, decât cu un monitor de pus pe birou pentru utilizarea de zi cu zi.

După cum sugerează şi numele, monitorul Alienware beneficiază de o diagonală de 55”, deci cam cât un televizor de dimensiuni generaoase, pe care mulţi l-ar pune în sufragerie. Panoul OLED este capabil să afişeze rezoluţie 4K la 120 Hz (timp de răspuns 0,5 ms) şi este compatibil cu AMD FreeSync, tehnologia de frecvenţă variabilă a ratei de împrospătare. Acest lucru înseamnă că cei care vor conecta console Xbox sau PC-uri cu plăci video AMD vor putea activa această funcţie, în timp ce PC-urile cu NVIDIA vor beneficia de suport limitat. Întrucât nu este clar dacă monitorul Alienware este sau nu unul dintre cele FreeSync cu compatibilitate G-SYNC.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase