Home » Lumea digitală » YouTube închide funcţia de chat privat între utilizatori

YouTube închide funcţia de chat privat între utilizatori

YouTube închide funcţia de chat privat între utilizatori
Publicat: 25.08.2019
YouTube a fost şi va fi probabil pentru totdeauna o platformă de streaming video, însă asta nu a oprit conducerea acestei divizii din cadrul Alphabet Inc. să încerce să o dezvolte parţial şi într-o reţea de socializare.

Recent, canalele de YouTube au primit posibilitatea de a publica articole cu fotografii şi text în feed, cât şi Story-uri similare cu cele de pe Snapchat sau Instagram, iar în urmă cu doi ani, a primit chiar şi o componentă de chat, similară cu Facebook sau WhatsApp. Aceasta din urmă pare să fi fost un pas greşit, întrucât platforma va opri posibilitatea de a trimite mesaje private.

Platforma YouTube a avut întotdeauna o componentă de mesagerie, însă aceasta era mai degrabă similară cu cea a unui client de e-mail decât cu un serviciu de chat. Noua soluţie de mesagerie, introdusă în 2017, funcţionează asemeni unei aplicaţii de chat dedicată, utilizatorii putând trimite mesaje text, emoji-uri, clipuri video sau fotografii, cât şi link-uri video de YouTube. Aceasta a primit chiar şi un tab dedicat în aplicaţie numit „shared”, însă foarte curând acesta va dispărea.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase