Home » Lumea digitală » Inovaţie în protecţia mediului: imprimantele 3D care se deplasează autonom

Inovaţie în protecţia mediului: imprimantele 3D care se deplasează autonom

Publicat: 02.09.2019
Trei companii daneze au pus bazele proiectului „Break the Grid”, care speră să folosească imprimantele 3D autonome pentru a înfrunta problemele de mediu

Trei companii daneze: GXN Innovation, The Danish AM Hub şi Map Architects au pus bazele iniţiativei „Break the Grid”, un proiect care propune folosirea unor imprimante tridimensionale care se pot deplasa autonom pentru a ajuta la ţinerea sub control sau chiar eliminarea unor ameniţări care privesc mediul înconjurător pe întreg globul, notează Futurism.

Cele trei companii au propus trei tipuri de roboţi autonomi, fiecare fiind gândit astfel încât să poată opera în condiţii specifice. Deşi momentan danezii au dat publicităţii doar o serie designuri care ne ajută să ne dăm seama cum ar arăta şi funcţiona respectivele imprimante autornome, unul dintre fondatorii iniţiativei consideră că reprezintă un argument solid pentru trimiterea acestora pe tot cuprinsul globului. 

„Trimiterea imprimantelor tridimensionale pe tot globul pentru a răspunde problemelor de mediu se va dovedi o mişcare revoluţionară”, a declarat Kasper Jensen, fondatorul GXN Innovation. „Prin folosirea unor roboţi care se caţără, înoată sau zboară o să ne putem ocupa de provocările de mediu din jurul lumii cu costuri mai mici şi cu o eficienţă mai mare”, a mai precizat acesta într-un comunicat de presă.

Design-urile făcute publice de către Break the Grid arată o serie de roboţi cu şase picioare, care pot fi folosiţi în condiţii specifiice. Astfel, iniţiatorii au dat publicităţii imagini care arată cum ar putea arăta trei tipuri de imprimante autonome adaptate reparării drumurilor, protejării recifurilor de corali sau care pot zbura.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase