Home » Lumea digitală » Android 10, lansat oficial. Ajunge mai întâi la posesorii de telefoane Pixel

Android 10, lansat oficial. Ajunge mai întâi la posesorii de telefoane Pixel

Android 10, lansat oficial. Ajunge mai întâi la posesorii de telefoane Pixel
Publicat: 05.09.2019
Testat în ultimele şase luni sub numele Android Q Beta, noua versiune de Android soseşte oficial pe seria de telefoane Pixel purtând numele Android 10.

Începând cu Android 10 Google pune în aplicare o nouă strategie de branding, renunţând la etichetarea alfabetică şi aluziile la prăjituri, în favoarea unei numerotări mai simplu de ţinut minte şi folosit.

Android 10 aduce câteva îmbunătăţiri importante platformei Android, cum ar fi navigare prin gesturi folosind simple alunecări pe suprafaţa touch. La fel ca implementarea întâlnită pe iPhone X, noul mod de navigare elimină nevoia pentru taste de navigare dedicate (fizice sau virtuale).

Interfaţa Android primeşte temă Dark, permiţând adaptarea întregii interfeţe şi pe cea a aplicaţiilor suportate pentru folosirea unui fundal complet negru. Acest mod de afişare este binevenit mai ales pe dispozitive echipate cu ecrane OLED, reducerea suprafeţelor iluminate puternic permiţând folosirea mai eficientă a bateriei. Google a promis deja că modul Dark va fi implementat pentru întreg pachetul de servicii şi aplicaţii Google, încă de la debutul Android 10.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase