Home » Lumea digitală » AI poate fi folosit pentru a genera comentarii spam

AI poate fi folosit pentru a genera comentarii spam

AI poate fi folosit pentru a genera comentarii spam
Publicat: 04.10.2019
Un algoritm poate „citi” versiuni simplificate ale articolelor şi poate genera comentarii online la acestea.

Secţiunile de comentarii a postărilor de pe reţelele sociale tind adesea să devină extrem de animate atunci când postarea iniţială face trimitere la un subiect sensibil. Munca depusă de către doi cercetători chinezi, Ze Yang şi Zhoujun Li, ar putea să pună paie pe acest foc. Mai exact, aceştia au creat un algoritm care poate genera comentarii care se aseamănă cu cele scrise de către oamenii reali, notează Futurism.

Algoritmul DeepCom poate „citi” versiuni simplificate ale articolelor postate pe reţelele de socializare şi, pornind de la acestea, să genereze comentarii. Cei doi cercetători care au colaborat în cadrul acestui proiect au explicat faptul că algoritmul lor a fost creat pentru a ajuta publicaţiile online să iniţieze conversaţii în secţiunile de comentarii, dar nu putem să nu luăm în calcul posibilitatea ca DeepCom să devină o altă sursă de spam

Cei doi cercetători au construit două versiuni ale algoritmului DeepCom, prima este pentru articolele în chineză şi a fost „antrenat” folosind titluri, articole şi comentarii din ziarul Tencent News. Cea de a doua versiune este în limba engleză şi a folosit informaţiile din Yahoo News.

În comparaţie cu alţi algoritmi proiectaţi să genereze comentarii pornind de la  titlurile şi cuvintele cheie ale unui articol, Deep Com se dovedeşte a fi mai realist datorită cantităţii mai mari de informaţii de la care porneşte.

Articolul citat a fost publicat pe serverul ArXiv.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase