Home » Lumea digitală » Ministerul Spaniol al Apărării interzice folosirea telefoanelor Huawei

Ministerul Spaniol al Apărării interzice folosirea telefoanelor Huawei

Ministerul Spaniol al Apărării interzice folosirea telefoanelor Huawei
Publicat: 30.11.2019
Acestea nu vor mai fi permise pentru conectarea la serverele Ministerului, însă vor fi permise în continuare angajaţilor instituţiei pentru uz strict personal.

Dispozitivele Huawei vor rămâne permise la vânzare în Spania. De altfel, această decizie nu afectează în niciun fel accesul sau posibilitatea de a utiliza dispozitivele produse de compania chineză pentru publicul larg. Totuşi, Spania pare să încerce să se ferească să ofere accesul la informaţii sensibile care ar putea fi găzduite pe serverele Ministerului pe acest tip de telefoane. Angajaţii Ministerului Apărării din Spania nu vor mai putea nici măcar să îşi verifice adresele de e-mail de serviciu folosind dispozitive Huawei.

Ministerul cere tuturor angajaţilor care încă folosesc telefoane Huawei pentru accesarea datelor de serviciu să se „deconecteze imediat”. Un motiv oficial nu a fost oferit, însă cel mai probabil este vorba despre riscul securităţii datelor. Şi SUA a interzis utilizarea telefoanelor Huawei în cadrul bazelor militare ale sale din toată lumea, însă nu a interzis utilizarea lor pe teritoriul ţării, cetăţenii putând cumpăra telefoane Huawei dacă îşi doresc.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase