Home » Lumea digitală » Uniunea Europeană investighează Alphabet, compania care deţine Google, în cazul colectării abuzive de date

Uniunea Europeană investighează Alphabet, compania care deţine Google, în cazul colectării abuzive de date

Uniunea Europeană investighează Alphabet, compania care deţine Google, în cazul colectării abuzive de date
Publicat: 03.12.2019
Autorităţile antitrust din UE, deşi au amendat Google cu miliarde de dolari, nu par să fi rezolvat toate problemele, o nouă anchetă care investighează modul în care compania americană colectează date despre utilizatorii europeni putând atrage noi sancţiuni.

Potrivit unui raport publicat de Reuters, investigaţia vizează modul de colectare a datelor prin intermediul serviciilor de căutare locale, publicitate online şi servicii de personalizare a mesajelor publicitare, servicii de autentificare în conturi online şi altele.

Totalizând în ultimii 2 ani amenzi în valoare totală de peste 8 miliarde de euro, Google se află şi acum sub supravegherea autorităţilor europene, comisarul european pentru concurenţă solicitând companiei să-şi schimbe practicile comerciale, considerate abuzive după legile europene.

În afară de Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană, investigaţii similare sunt desfăşurate şi de Congresul American, vizând practicile de business ale marilor giganţi Amazon, Google şi Facebook. La fel ca în Europa, investigaţiile derulate în Statele Unite au concluzionat prin aplicarea de amenzi consistente, care însă nu par să descurajeze colectarea abuzivă a datelor despre utilizatori şi valorificarea acestora pentru profit.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase