Home » Lumea digitală » Huawei P30 Lite: atractiv şi accesibil, cu camere excelente

Huawei P30 Lite: atractiv şi accesibil, cu camere excelente

Huawei P30 Lite: atractiv şi accesibil, cu camere excelente
Publicat: 06.12.2019
Excelentul Huawei P30 Pro a umbrit lansarea de către companie a telefonului low-cost Huawei P30 Lite, dar asta nu înseamnă că versiunea Lite nu merită timpul tău.

Pro

  • Preţ excelent pentru ceea ce oferă

  • Design modern şi premium de senzaţie

  • Spate luminos, colorat şi atractiv

  • Nu există probleme cu performanţa

  • Sistem excelent cu triple camere de 48MP

  • Opţiunea pentru MicroSD sau al doilea SIM

  • Mufă pentru căşti 3,5 mm

Contra

  • Ecran IPS de calitate medie

  • Durată de viaţă a bateriei dezamăgitoare

  • Fără rating IP pentru rezistenţa la praf / apă

  • Camera nu poate suporta scene ocupate

  • Nu are ecran OLED

  • EMUI nu este sistemul de operare perfect

La fel ca multe dintre telefoanele din ziua de azi, Huawei P30 Lite are un spate alunecos si curbat. Vine în versiuni alb-negru, precum şi albastru care îşi schimbă culoarea.

Spre deosebire de P30 Pro şi P30, care ambele au calificative IP (IP68, respectiv IP53), Huawei P30 Lite nu are certificare formală de rezistenţă la praf / apă.

Huawei P30 Pro şi P30 au scanere de amprentă pe ecran, dar aici scanerul este pe spate, poziţionat foarte convenabil atât pentru utilizatorii stângaci cât şi pentru cei dreptaci. Telefonul are, de asemenea, deblocare cu faţa dacă preferi să foloseşti asta.

Este plăcut să vezi o mufă pentru căşti de 3,5 mm pe marginea de jos a telefonului, deoarece o mulţime de oameni încă mai folosesc căşti tradiţionale cu un jack de 3,5 mm. De asemenea, aici există un conector USB-C şi o grilă de difuzor. Calitatea sunetului este rezonabilă, cu tonuri de bas destul de bune.

Locaţia difuzorului pe marginea de jos este nepractică atunci când vizionezi conţinut în format peisaj – jocuri sau video, de exemplu – deoarece este prea uşor să acoperi grila cu palma şi să acoperi şi sunetul în acelaşi timp. Aceasta nu este doar o problemă cu Huawei P30 Lite: acum este norma ca grilele de difuzoare să fie pe marginea de jos.

Slotul SIM se află pe marginea superioară, iar acest telefon acceptă două SIM-uri sau un singur SIM şi un card MicroSD (nu cardul de memorie Nano de la Huawei). Există 128 GB de stocare internă.

Ecranul de 6,15 inci are o rezoluţie de 2.312 pe 1.080 pixeli, oferind un raport de aspect standard de 18,7:9. Există un pic de „breton” vizibil sub ecran, dar marginile superioare şi laterale sunt destul de libere. O crestătură minusculă în jurul camerei frontale lasă spaţiu pentru o mulţime de notificări şi pictograme pe ambele părţi.

Dar Huawei s-a îndepărtat însă de la ecranele OLED şi s-a mutat în schimb la display-uri IPS LCD, care nu sunt la fel. Dacă aşezi acest telefon lângă un OLED, vei vedea că diferenţa este accentuată, Huawei P30 Lite părând plictisitor prin comparaţie.

În timp ce P30 Pro şi P30 sunt alimentate de chipset-ul Kirin 980 de vârf, Huawei P30 Lite foloseste Kirin 710 destul de puţin puternic, cu 4 GB RAM. Aceasta înseamnă că are o performanţă de referinţă mai puţin impresionantă.

Bateria lui Huawei P30 Lite de 3340mAh îl menţine în funcţiune timp de 6 ore şi 23 de minute. Aşadar, durata de viaţă a bateriei nu este impresionantă.

Încărcarea rapidă este suportată. Modelul Lite va fi complet încărcat în „aproximativ 105 minute” conform site-ului Huawei, în timp ce P30 Pro se poate încărca până la 70 la sută în 30 de minute. Nu există suport pentru încărcarea wireless.

Este posibil ca aparatele foto ale Huawei P30 Lite să nu fie la un nivel de ultimă generaţie al sistemului de camere quad al P30 Pro, dar cele trei camere din spate în această gamă de preţuri sunt o adevărată noutate, iar capacităţile lor sunt foarte impresionante. Vei obţine un senzor de 48 de megapixeli cu un obiectiv cu unghi larg f / 1,8, o cameră ultra-largă de 8MP şi o cameră de 2MP pentru a oferi efectul bokeh obligatoriu. Camera selfie frontală are un senzor de 24MP şi un obiectiv f / 2.0.

Huawei P30 Lite rulează pe Android 9.0 Pie cu EMUI 9.0.1.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase