Home » Lumea digitală » Smart TV-urile, spionul din casa dumneavoastră

Smart TV-urile, spionul din casa dumneavoastră

Publicat: 10.12.2019
FBI avertizează că unele dintre tehnologiile cu care sunt echipate aceste televizoare ar putea fi folosite pentru spionaj.

Tehnologia modernă ne face viaţa mult mai uşoară, dar în acelaşi timp face ca iluzia intimităţii de care credeam că ne bucurăm acasă să dispară foarte rapid. După cum explică FBI într-un comunicat recent, smart TV-urile ar putea fi folosite pentru a ne spiona în propiile case, datorită camerelor video şi a microfoanelor cu care acestea sunt echipate, notează Futurism.

„Dincolo de riscul ca producătorul TV şi dezvoltatorii de aplicaţii să vă asculte şi să vă privească, televizorul poate fi, de asemenea, o poartă pentru hackerii să vină în casa dvs”, a scris agenţia. „Este posibil ca un atacator  cibernetic să nu poată accesa computerul dvs blocat, dar este posibil ca televizorul dumneavoastră neasigurat să-i poată oferi o cale uşoară prin ruter”.

După cum explică jurnaliştii de la Futurism, aceasta nu este prima dată când vulnerabilităţile Smart TV-urilor sunt aduse în atenţia publicului. În 2018, o investigaţie a relevat că milioane de astfel de dispozitive pot fi foarte uşor accesate şi controlate de către hackeri.

În luna iunie, Samsung, unul dintre producătorii importanţi de Smart TV-uri, a publicat pe o reţea de socializare un mesaj prin care le reamintea clienţilor săi să efectueze o scanare de viruşi informatici la câteva săptâmâni pentru a nu fi susceptibili în faţa atacurilor informaţionale. Trebuie precizat că, la scurt timp, compania a fost nevoită să şteargă respectivul mesaj datorită răspunsului primit din partea mass media şi a publicului larg.

Agenţii FBI recomandă ca înainte de cumpărarea unui Smart TV să ne informăm cu privire la vulnerabilităţile pe care aceste dispozitive le pot avea şi, de asemenea, la modalităţi prin care acestea pot fi neutralizate sau ţinute sub control. De asemenea, FBI recomandă să înlocuim eventualele parole pe care aceste televizoare ar putea să le aibă din fabrică şi, la fel de important, să verificăm dacă microfoanele sau camerele sunt închise atunci când nu avem nevoie de acestea.

Un ultim sfat, un pic neobişnuit, dar pe care mulţi deja îl folosim cu laptop-urile noastre este acela de a acoperi camerele cu un stiker sau cu o bucată de bandă neagră. În acest fel, hackerii nu vor nu putea să vadă ce se întâmplă în casele noastre, chiar dacă reuşesc să treacă de sistemele de securitate.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase