Prima pagină Lumea digitala

Modul Incognito, care opreşte înregistrarea datelor în Google Timeline, activat şi pentru iOS

Aurelian Mihai 12.15.2019 | ● Vizualizări: 187

Inspirată de funcţia cu acelaşi nume din browserul Chrome, modul Incognito opreşte înregistrarea călătoriilor făcute în Google Timeline

Anunţat mai întâi pentru Android, modul Incognito pentru Google Maps va fi disponibil şi pentru utilizatorii care folosesc aplicaţia de iOS. Pentru activare, nu trebui decât să aplicăm o comandă touch pe poza de profil ce apare în dreapta barei de căutare, după care selectăm opţiunea "Turn on Incognito mode".

Chiar şi în modul Incognito, Google Maps va continua să urmărească coordonatele locaţiei în care te afli, aceasta fiind un detaliu esenţial pentru funcţionarea aplicaţiei. În schimb, căutările făcute pentru găsirea unei locaţii pe Google Maps nu vor fi memorate nicăieri, iar traseul parcurs nu este transmis mai departe către Google. Asta înseamnă şi că activarea modului Incognito presupune pierderea anumitor funcţii de bază, cum ar fi afişarea de sugestii relevante pentru locaţia în care te afli, orarul mijloacelor de transport şi alte informaţii personalizate.