Home » Lumea digitală » Datele a milioane de clienţi ai companiei Wyze, expuse timp de mai multe săptămâni

Datele a milioane de clienţi ai companiei Wyze, expuse timp de mai multe săptămâni

Publicat: 02.01.2020
Producătorul de dispozitive inteligente Wyze a confirmat că informaţiile personale ale 2,4 milioane de clienţi au fost lăsate expuse online timp de mai multe săptămâni, transmite publicaţia Engadget.

Printre informaţii, care puteau fi accesate de hackeri, se găseau adrese de e-mail, date despre sănătatea clienţilor (înălţimea şi greutatea), dar şi numele date de utilizatori camerelor conectate la internet, potrivit Mediafax.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de compania Twelve Security. Problema a fost confirmată de un cofondator al companiei, Dongsheng Song, pe 27 decembrie. Potrivit lui, datele au fost lăsate expuse în perioada 4 – 26 decembrie 2019.

Potrivit lui Song, vulnerabilitatea a fost cauzată de o eroare umană, atunci când informaţiile au fost mutate într-o nouă bază de date. Potrivit lui, date mai sensibile – precum parolele, adresele de locuinţe şi informaţiile financiare – nu au fost expuse.

Wyze produce dispozitive inteligente conectate la internet, printre care becuri, camere video, sonerii sau lacăte. Compania s-a bucurat de mare succes datorită preţurilor accesibile pe care le au produsele sale, comparativ cu cele oferite de competitori precum Nest.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase