Home » Lumea digitală » Android 11 ridică limita de 4GB pentru filmări

Android 11 ridică limita de 4GB pentru filmări

Android 11 ridică limita de 4GB pentru filmări
Publicat: 03.01.2020
Folosirea modului de filmare pe telefoanele cu sistem Android încă se loveşte de o limitare rămasă din anii de început ai platformei Google.

În funcţie de rezoluţia şi eficienţa compresiei folosite, clipurile realizate cu dispozitive bazate pe Android pot avea lungimi începând de la câteva minute şi până la zeci de minute, dar niciodată o dimensiune mai mare de 4GB. Unii producători de dispozitive ascund această limitare reluând automat procesul de captură, de îndată ce limita celor 4GB este atinsă. Rezultatul este obţinerea unei serii de clipuri video care pot fi urmărite unul după altul sau eventual lipite, folosind o aplicaţie de editare video.

Introdusă în anul 2014, la momentul lansării primelor modele smartphone capabile să filmeze la rezoluţie 4K, limita de 4GB a fost de fapt preluată de Google adresând o restricţie a sistemului de fişiere FAT32, folosit atunci la scară largă pentru formatarea cardurilor de memorie. Introdus de Microsoft în anul 1996, sistemul FAT32 pur şi simplu nu permite salvarea unor fişiere mai mari 4GB.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase