Home » Lumea digitală » Veste bună pentru utilizatorii de Apple. Cum ar putea arăta încărcătorul pentru iPhone?

Veste bună pentru utilizatorii de Apple. Cum ar putea arăta încărcătorul pentru iPhone?

Veste bună pentru utilizatorii de Apple. Cum ar putea arăta încărcătorul pentru iPhone?
Publicat: 20.01.2020
O propunere legislativă votată de Parlamentul European ar putea forţa Apple să renunţe la actualul conector de alimentare folosit pentru dispozitivele sale iPhone şi să adopte conectorul alternativ USB-C care este folosit, în general, de telefoanele cu sistem Android.

Legea votată recent de Parlamentul European prevede că toţi producătorii de dispozitive mobile trebuie să folosească acelaşi tip de conector, în speţă modelul USB-C. O altă lege similară de acum şase ani recomanda doar aplicarea unui model unic pentru încărcătoare.

Apple, spre deosebire de alţi producători, a refuzat să integreze conectorul USB-C în dispozitivele sale după ce lansat în 2012 un încărcător propriu, cu mufă diferită, pe care l-a intitulat „Lightning”. Încărcătorul respectiv este folosit pentru alimentarea tuturor modelelor de iPhone şi pentru modelele noi de iPad.

Dacă proiectul de lege privind conectorul unic primeşte aprobare de la Consiliul European, este puţin probabil ca Apple să producă două modele de încărcător diferite, unul pentru Europa şi unul pentru restul pieţelor. Compania americană ar putea fi astfel forţată să adopte conectorul USB-C la nivel global, potrivit Mediafax.

Avantajul este că telefoanele Apple ar putea fi alimentate cu încărcătoare Android.

De atlfel, la baza iniţiativei stau două motive: reducerea deşeurilor electronice şi simplificarea vieţii consumatorilor printr-un încărcător standard care să alimenteze toate modelele de telefoane de pe piaţă.

„Pentru a reduce deşeurile electronice şi pentru a uşura viaţa consumatorilor, europarlamentarii doresc măsuri obligatorii pentru încărcătoare în aşa fel încât să se potrivească cu toate telefoanele mobile şi alte dispozitive portabile”, scrie în nota de fundamentare.

Potrivit estimărilor Parlamentului European, încărcătoarele vechi produc anual circa 51.000 de tone de deşeuri electronice.

Intrarea în vigoare este condiţionată de acordul Consiliului European.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase