Home » Lumea digitală » Motivele pentru care telefonul Xiaomi MI 10 te va face să uiţi de Samsung Galaxy S20

Motivele pentru care telefonul Xiaomi MI 10 te va face să uiţi de Samsung Galaxy S20

Motivele pentru care telefonul Xiaomi MI 10 te va face să uiţi de Samsung Galaxy S20
Publicat: 29.01.2020
Ambele companii îşi vor lansa modelele în luna februarie 2020.

Xiaomi este o companie chinezească din domeniul electronicelor care în ultimii ani a reuşit să acapareze tot mai mult teren pe piaţa smartphone-urilor, intrând adesea în competiţie cu giganţii din domeniu. Unul din avantajele pe care această companie le are este cel legat de preţuri care, potrivit atât exerţilor, dar şi utilizatorilor obişnuiţi, sunt mai mici faţă de cele practicate de către ceilalţi competitori de pe piaţă pentru produse asemănătoare.

De la lansarea primului său smartphone în 2011, Xiaomi a intrat în competiţie cu cel mai mare producător de dispozitive Android, Samsung. Viitoarea „luptă” dintre cele două companii va viza cele două modele pe care acestea le vor lansa în luna februarie. Xiaomi va lansa modelul MI 10, acesta va trebui să fie replica pentru Samsung Galaxy S20, din mult mai cunoscută gamă Galaxy. Informaţiile obţinute de către Giz China arată că Xiaomi vrea să fie pe picoor de egelitate cu Samsung în ceea ce priveşte camera.

Anul trecut, cele două companii au prezentat senzori optici de 108 MP, Xiaomi folosindu-l pentru prima dată pe unul dintre modelele lansate anul trecut. Informaţiile scurse din interiorul laboratoarelor sugerează că pentru  Galaxy S20, Samsung şi-a îmbunătăţit senzorul. Experţii în tehnologie se întreabă acum dacă Xiaomi a investit resurse şi timp pentru ca senzorul de pe Xiaomi MI 10 să funcţioneze la acelaşi nivel.

Informaţiile pe care le avem despre Xiaomi MI 10 spun că acesta va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 865 de tip octacore, 12 GB RAM şi trei opţiuni de memorie internă de 128, 256 şi 512 GB. Sistemul de operare al acestui model va fi MIUI 11, bazat pe Android 10, la care se adaugă capacitatea de conectare la reţelele 5G, conform certificărilor obţinute de la Ministerul Chinez al Industriei şi Tehnologiei Informaţiei.

In ceea ce priveşte camera, principalul aspect în care Xiaomi concurează cu Samsung, Xiaomi MI 10 va veni echipat în versiunea Pro cu o cameră foto cvadruplă cu 108 MP ISOCELL. Urmând trendul giganţilor din industrie, Xiaomi va echipa, cel mai probabil, noul său telefon cu o baterie de 4500 MAh, cu încărcare rapidă la fir de 66W sau cu încărcare wireless de 40W.

Citeşte şi:

Xiaomi brevetează smartphone-ul cu ecran faţă-verso

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase