Home » Lumea digitală » WordPress vulnerabil din cauza unui plugin

WordPress vulnerabil din cauza unui plugin

WordPress vulnerabil din cauza unui plugin
Publicat: 08.02.2020
Un plugin de Wordpress poate permite atacatorilor să preia controlul site-urilor. Utilizatorii ar trebui să îl actualizeze imediat

Dacă aveţi un site realizat pe platforma WordPress, probabil că ar trebui să faceţi update cât mai rapid la unul dintre plugin-urile foarte populare, pe care s-ar putea să îl folosiţi. Este vorba despre Code Snippets, un plugin foarte util, care permite rularea de cod PHP fără a necesita editarea fişierului de funcţii din WordPress. Problema a fost depistată de cercetători în securitate, care au descoperit că prin intermediul acestui plugin, poţi integra cod nesemnat care să permită atacatorilor să preia controlul site-ului.

Din fericire, dezvoltatorii Code Snippets au rezolvat deja problema şi nu mai permit rularea de cod care necesită drepturi de administrator. Astfel, este de ajuns să intri în dashboard-ul WordPress şi să cauţi secţiunea de actualizare, unde ar trebui să apară update-ul pentru Code Snippets. Pentru cei care preferă metoda manuală, este de ajuns să descarci Code Snippets în format .zip de pe site-ul oficial şi să îl instalezi manual tot din dashboard.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase