Home » Lumea digitală » Părinţii vor putea vedea istoricul conversaţiilor din Facebook Messenger al copiilor lor

Părinţii vor putea vedea istoricul conversaţiilor din Facebook Messenger al copiilor lor

Părinţii vor putea vedea istoricul conversaţiilor din Facebook Messenger al copiilor lor
Publicat: 06.02.2020
Facebook a anunţat noi unelte şi funcţii pentru control parental în cazul mesageriei folosite de utilizatorii cu vârste sub 13 ani, permiţând părinţilor, printre altele, să vadă istoricul conversaţiilor copiilor lor, potrivit The Mirror.

Părinţii vor putea să vadă şi cele mai recente fotografii şi videoclipuri trimise şi primite de copii şi vor putea să le elimine dacă doresc acest lucru, potrivit Facebook.

Anunţul vine după mai multe luni în care s-a discutat despre politicile Facebook de protejare a copiilor. În luna august 2019, Facebook a recunoscut o breşă de securitate pe care a trebuit să o rezolve în aplicaţia Messenger Kids. Respectiva breşă permitea copiilor să intre în grupuri de chat din care făceau parte şi membri pe care părinţii lor nu i-au aprobat.

Facebook a intrat în atenţia mai multor guverne privind politicile de protejare a copiilor, mai ales de când a anunţat, anul trecut, că intenţionează să extindă criptarea end-to-end (mesajele pot fi văzute doar de utilizatorii implicaţi în conversaţie) pe serviciile sale de mesagerie. Anunţul a stârnit temeri potrivit cărora criptarea ar putea împiedica detectarea persoanelor care abuzează online copii, potrivit Mediafax.

De altfel, la sfârşitul anului trecut, autorităţile de la Washington şi de la Londra s-au opus, într-o scrisoare comună, iniţiativei Facebook de a cripta mesajele dintre utilizatorii reţelei de socializare, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism şi abuz împotriva copiilor. Cele două state şi-au propus semnarea unui acord special care ar permite forţelor de ordine să solicite companiilor de tehnologie accesul la conţinutul mesajelor care implică suspecţi de terorism sau de abuz împotriva copiilor, într-un timp mult mai scurt. În urma aplicării acestui demers legislativ, forţele de ordine ar putea obţine informaţii în săptămâni, chiar zile, comparativ perioadelor actuale de aşteptare de şase luni, până la doi ani.

La rândul ei, compania Facebook a afirmat, prin intermediul unui comunicat, că se va opune cu vehemenţă „eforturilor guvernamentale de a construi instrumente de obţinere a informaţiilor”, care ar submina securitatea şi intimitatea utilizatorilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase