Home » Lumea digitală » Opera pentru Android primeşte o nouă actualizare în cursul acestui an

Opera pentru Android primeşte o nouă actualizare în cursul acestui an

Opera pentru Android primeşte o nouă actualizare în cursul acestui an
Publicat: 15.02.2020
Opera anunţă prima actualizare majoră de anul acesta, vizând aspectul interfeţei şi mici optimizări la partea de funcţionalitate.

Scandalurile recente pe tema implicării actualului proprietar Opera activităţi financiare dubioase şi  folosirea browserului web pentru promovarea unor servicii de împrumuturi la limita legii, nu par să fi deraiat progresul normal al aplicaţiei. Urmând şocului mediatic evident şi scuzele publice mai mult sau mai puţin credibile, dezvoltatorul Opera anunţă prima actualizare majoră de anul acesta, vizând aspectul interfeţei şi mici optimizări la partea de funcţionalitate.

Astfel, versiunea Opera pentru Android se alege cu un mod de citire mai uşor de folosit şi buton de activităţi configurabil în bara de adrese.

Optimizat pe baza sugestiilor primite de la utilizatori, modul de citire pune mai mult focus pe paginile web neoptimizate pentru mobil, sporind vizibilitatea textului. Funcţia Reader Mode poate fi activată dintr-un buton dedicat prezent pe bara de adrese. Important de ştiut, această funcţionalitate este disponibilă doar pentru paginile web care suportă adaptarea la un format simplificat. Paginile care includ multiple coloane cu text si imagini, cum sunt unele site-uri de ştiri, nu vor putea fi lecturate folosind Reader Mode.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase