Home » Lumea digitală » De ce Facebook plăteşte Reuters pentru verificarea informaţiilor publicate pe reţea şi pe Instagram

De ce Facebook plăteşte Reuters pentru verificarea informaţiilor publicate pe reţea şi pe Instagram

De ce Facebook plăteşte Reuters pentru verificarea informaţiilor publicate pe reţea şi pe Instagram
Publicat: 16.02.2020
Facebook a încheiat un acord cu Reuters pentru verificarea conţinuturilor publicate pe platformă şi pe aplicaţia Instagram. Hotărârea a fost luată în contextul în care Facebook se confruntă cu presiuni privind eliminarea ştilor false.

Decizia a venit după ce serviciile secrete americane au informat că platformele de socializare online au fost folosite într-o campanie a ruşilor, care a avut ca scop influenţarea alegerilor din SUA din 2016, lucru negat de administraţia de la Moscova.

O secţie nou înfiinţată în cadrul Reuters se va ocupa de verificarea conţinuturilor – fotografii, înregistrări video, titluri etc. – dedicate utilizatorilor din SUA, în limbile engleză şi spaniolă, a anunţat agenţia de presă într-un comunicat.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Reuters nu este singura companie cu care Facebook colaborează pentru verificarea conţinuturilor. Plarforma de socializare online a mai încheiat parteneriate în acest sens cu şapte companii, inclusiv Associated Press şi Agence France-Presse.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase