Home » Lumea digitală » Ultima actualizare pentru Windows 10 a dus la pierderea sau ascunderea datelor unor utilizatori

Ultima actualizare pentru Windows 10 a dus la pierderea sau ascunderea datelor unor utilizatori

Ultima actualizare pentru  Windows 10 a dus la pierderea sau ascunderea datelor unor utilizatori
Publicat: 19.02.2020
KB4532693 trebuia să fie o actualizare minoră, corectând câteva probleme de securitate şi bug-uri anterioare

Urmând experienţei de anul trecut, când o altă actualizare Windows 10 a cauzat pierderi de fişiere pe PC-urile utilizatorilor, am putea crede că Microsoft acordă mai multă atenţie descoperirii bug-urilor strecurate în patch-uri Windows aparent inofensive.

Lansat pe 11 februarie, KB4532693 trebuia să fie o actualizare minoră, corectând câteva probleme de securitate şi bug-uri anterioare. Dar, aşa cum au demonstrat şi în trecut, inginerii Microsoft au „obiceiul” de înlocui problemele remediate cu altele, eventual mai grave, rezultând o serie de patch-uri distribuite pentru a remedia actualizări Windows anterioare.

Rezultatul, uşor predictibil, este că încrederea utilizatorilor în procesul de actualizare a produselor Microsoft este la un nivel foarte scăzut, mulţi alegând să dezactiveze cu totul funcţionalitatea Windows Update, în ideea de a evita surprizele neplăcute.

În urma aplicării patch-ului, o parte dintre posesorii ce PC-uri cu Windows 10 au semnalat dispariţia contului de utilizator din lista de login, sistemul de operare pornind configuraţia în configuraţia „de fabrică”, fără nici una dintre personalizările făcute anterior.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase