Home » Lumea digitală » Aplicaţiile Google nu vor funcţiona corect pe dispozitive Huawei necertificate

Aplicaţiile Google nu vor funcţiona corect pe dispozitive Huawei necertificate

Aplicaţiile Google nu vor funcţiona corect pe dispozitive Huawei necertificate
Publicat: 26.02.2020
Google, probabil cel mai important partener american al Huawei, nu a reuşit dobândească licenţa prin care pot să îşi continue relaţiile cu producătorul chinez.

Au trecut nouă luni de când Huawei a fost inclus pe Entity List, documentul care o impiedică să colaboreze cu companiile din SUA. Între timp, câţiva parteneri precum Microsoft şi Qualcomm au reuşit să îşi dobândească licenţe prin care pot să continue relaţiile cu Huawei, în timp ce Google, probabil cel mai important partener american al producătorului chinez nu a reuşit. Acum însă, Google rupe tăcerea şi avertizează utilizatorii împotriva instalării aplicaţiilor şi serviciilor sale pe telefoane care nu au fost aprobate oficial, făcând referire directă la modelele Huawei.

Pe forumul de suport Android, Tristan Ostrovski, Legal Director pentru Android şi Google Play, a publicat un articol lung şi detaliat în care explică de ce nu este o idee bună să instalezi software-ul Google din surse greu de verificat pe dispozitive care nu au fost aprobate în acest sens. Acesta spune că aplicaţiile şi serviciile nu vor funcţiona într-un mod pe care să te poţi baza şi că aplicaţiile nu sunt disponbile într-o manieră oficială pentru instalare pe dispozitivele Huawei lansate după data de 16 mai 2019.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase