Home » Lumea digitală » Uniunea Europeană ar putea obliga producătorii de telefoane să permită schimbarea bateriei

Uniunea Europeană ar putea obliga producătorii de telefoane să permită schimbarea bateriei

Uniunea Europeană ar putea obliga producătorii de telefoane să permită schimbarea bateriei
Publicat: 02.03.2020
Nu este clar încă ce formă va lua legislaţia care va rezulta din acest proiect, însă există posibilitatea ca toate smartphone-urile din viitor să poată fi desfăcute de către utilizatori şi să poată accepta baterii noi.

Există un proiect de lege în cadrul Uniunii Europene care ar putea obliga producătorii de smartphone-uri să permită înlocuirea rapidă a bateriilor din interiorul smartphone-urilor. Nu este clar încă ce formă va lua legislaţia care va rezulta din acest proiect, însă există posibilitatea ca toate smartphone-urile din viitor să poată fi desfăcute de către utilizatori şi să poată accepta baterii noi. Este greu de intuit acum ce impact ar putea avea o astfel de decizie asupra industriei de smartphone-uri, însă cu siguranţă sunt câteva companii care nu vor dori să se întoarcă la un astfel de design.

De exemplu, Apple nu a permis niciodată înlocuirea bateriilor de pe iPhone-uri. Compania a lansat primul iPhone cu o baterie integrată, iar toate celelalte modele care au urmat au continuat în această direcţie. În ultimii câţiva ani, faptul că telefoanele beneficiază de un design foarte bine „închis”, a permis realizarea unor dispozitive rezistente la apă şi praf, în carcase din ce în ce mai subţiri. Necesitatea realizării unui design „modular” ar duce la crearea de telefoane mai groase şi probabil mai puţin rezistente la accidente.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase