Home » Lumea digitală » Android 11 va avea o funcţie pentru asigurarea eficienţei încărcării wireless

Android 11 va avea o funcţie pentru asigurarea eficienţei încărcării wireless

Android 11 va avea o funcţie pentru asigurarea eficienţei încărcării wireless
Publicat: 03.03.2020
Android 11 va asista alinierea telefonului cu dispozitivele de încărcare wireless, pentru maximizarea vitezei la încărcare

Deşi pliantele publicitare susţin altceva, tehnologia de încărcare wireless nu oferă garanţia încărcării complet lipsită de griji a acumulatorului, schimbând cablul USB cu un suport elegant pe care aşezăm telefonul dintr-o singură mişcare. În practică, simpla aşezare dezinteresată a telefonului mobil, oriunde pe suprafaţa pad-ului wireless, mai dă şi rateuri.

Cei care folosesc frecvent adaptoare pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile ştiu foarte bine că aproximarea timpului de aşteptare nu este o ştiinţă exactă, mici variaţii în alinierea cu inductorul aflat sub suprafaţa de contact afectând drastic eficienţa transferului de energie. Aici intră în scenă noua funcţie dezvoltată de Google pentru versiunea Android 11.

Pe cât de simplu, pe atât de util, mesajul ”Realiniază telefonul pentru încărcare wireless” apare deja pe telefoane din seria Pixel, Google urmând să extindă această funcţionalitate şi la restul dispozitivelor bazate pe Android.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase