Home » Lumea digitală » O centrală energetică convenţională ”minează” bitcoin

O centrală energetică convenţională ”minează” bitcoin

O centrală energetică convenţională ”minează” bitcoin
Publicat: 22.03.2020
Administratorul unei centrale electrice convenţionale foloseşte minarea de monede Bitcoin ca mijloc de eficientizare a producţiei de energie.

În timp de fermele eoliene şi parcurile fotovoltaice sunt criticate pentru inconsistenţa cu care furnizează energie electrică, orice nor apărut pe cer sau lipsa vântului oprind efectiv activitatea, termocentralele bazate pe arderea de combustibili fosili se înscriu în cealaltă extremă, având absolută nevoie de consumatori care să folosească energia produsă.

O centrală electrică de tip convenţional, fie de tipul cu gaze naturale, cărbune sau păcură, are nevoie de timp pentru a fi pornită şi oprită, generatoarele bazate pe turbine cu abur neputând trimite energie imediat în reţea şi nici limita foarte repede surplusul generat. În mod inevitabil, asta se traduce în poluare suplimentară, deoarece gazele arse, cu folos sau nou, ajung oricum să fie evacuate în atmosferă.

Adresând această problemă, o fabrică din Dresda, în statul american New York, testează folosirea surplusului de energie într-un scop vag folositor, pentru alimentarea echipamentelor responsabile cu generarea monedei Bitcoin.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase