Home » Lumea digitală » Cerere masivă pentru aplicaţii care permit lucrul de la distanţă ca urmare a pandemiei COVID-19

Cerere masivă pentru aplicaţii care permit lucrul de la distanţă ca urmare a pandemiei COVID-19

Cerere masivă pentru aplicaţii care permit lucrul de la distanţă ca urmare a pandemiei COVID-19
Publicat: 13.03.2020
Companii precum Microsoft, Google, Zoom sau Slack încearcă să ţină pasul cu cererea foarte mare pentru aplicaţiile lor care permit lucrul de la distanţă, transmite publicaţia Vox.

Tot mai multe companii şi-au trimis angajaţii să lucreze de acasă, în contextul pandemiei COVID-19, iar cererea pentru unelte care permit acest lucru a crescut foarte mult. Dezvoltatorii de astfel de soluţii, precum Microsoft, Google sau Zoom, fac faţă cu greu cererii.

Microsoft Teams a înregistrat o creştere de 500% a utilizării în China de la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Productiv, o firmă care le permite companiilor să vadă cum folosesc angajaţii software-ul lor, a consemnat o creştere cu 30% de la începutul lunii februarie, potrivit Mediafax.

Multe companii oferă acum gratuit funcţii care înainte erau oferite contracost. De exemplu, Zoom a ridicat limita de minute pentru apelurile video în China – dar şi pentru şcolile din Japonia, Italia sau SUA – în cazul aplicaţiei gratuite.

Microsoft oferă oricui aplicaţia Teams Premium gratuit în următoarele şase luni. Compania a ridicat restricţiile şi pentru cei care au deja varianta gratuită.

Google a anunţat, de asemenea, că va oferi gratuit unelte pentru teleconferinţe, utilizatorilor serviciilor G Suite şi G Suite for Education, până la 1 iulie 2020.

Creşterea masivă înregistrată de aceste aplicaţii se observă şi în magazinele virtuale. Zoom a devenit cea mai populară aplicaţie de business, în varianta americană a Apple App Store. Microsoft Teams a ajuns pe locul patru în acelaşi magazin virtual.

Peste 133.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV. Dintre acestea, peste 4.900 au murit.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase