Home » Lumea digitală » Windows 10 are din nou probleme critice, iar inginerii de la Microsoft şi-au dat din nou seama târziu de asta

Windows 10 are din nou probleme critice, iar inginerii de la Microsoft şi-au dat din nou seama târziu de asta

Windows 10 are din nou probleme critice, iar inginerii de la Microsoft şi-au dat din nou seama târziu de asta
Publicat: 17.03.2020
Ultimul patch pentru Windows 10 a rezolvat o vulnerabilitate „critică” a sistemului de securitate.

Update-urile şi patch-urile oferite de către Microsoft pentru Windows 10 par a fi soluţii temporare pentru problemele care continuă să apară. De-a lungul timpului, utilizatorii domestici şi experţii în computere au semnalat o mulţime de probleme de securitate sau de funcţionare prezentate de către sistemul de opereare. O astfel de problemă de securitate a fost rezolvată de către ultimul patch oferit de către Microsoft, conform Engadget, acesta ar fi trebuit să rezolve o problemă de securitate „critică”.

Inginerii de la Microsoft au explicat faptul că această vulnerabilitate era greu de exploatat de către hackeri, dar a fost catalogată drept „critică” deoarece putea duce la „infectarea” din terminal în terminal.

Această vulnerabilitate apărea la un protool de securitate, Server Message Block, al versiunilor recente de 32 şi 64 biţi ale Windows 10 şi afecta ambele părţi. Astfel, un atacator care ar fi exploatat această vulnerabilitate ar fi putut avea acces atât la server, cât şi la client. În funcţie de ţintă, atacatorii ar fi avut la dispoziţie două metode: trimiterea unui fişier sau a unor fisiere către un server SMBv3, dacă ţinta era serverul sau reconfigurarea unui server SMBv3 şi convingerea unei victime să îl folosească.

Microsoft a crescut securitatea acestui sistem astfel încât atacuri precum cele descrise mai sus să nu mai poată fi posibile, totuşi, asta nu elimină cu totul riscul. Din această cauză, inginerii de la Windows ne recomandă să ne instalăm update-ul de securitate KB4551762. În cazul care nu aţi decis să vă opriţi update-urile, atunci acest patch ar trebui să se instaleze automat cu ajutorul Windows Update.

Citeşte şi:

”Windows 12” este de 3 ori mai rapid decât 10, însă nu este creat de Microsoft

Windows 10 vine din cutie cu 13 setări care îţi încetinesc PC-ul. Iată cum să le modifici!

Cum poţi face upgrade în mod gratuit la Windows 10

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase